MALZEMELER:
2 adet somon fileto (dilim de olabilir)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
somon balıklarını güzelce yıkayın ve suyundan arındırın.. Pişirme sırasında yağ sıçramasını engellemek için kağıt havlu yardımı ile iyice kurulayabilirsiniz.
Un kullanmadan sade bir şekilde teflon tavada pişireceğiz.
Balıkların her bir tarafına tuz ve karabiber serperek elinizle her tarafına yedirin. Dilerseniz kekik de çok kullanabilirsiniz.
Teflon veya seramik yapışmaz yüze bir tava kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer krema sosu hazırlayacaksanız metal tava kullanıp biraz yapışmasını sağlayabilirsiniz.
Teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup balıkları yerleştirin.
Eğer somon fileto pişiriyorsanız ve derisi alınmamışsa önce derisi alta gelecek şekilde pişirme işlemine başlayın.
Pişirmeye başlayınca fazla yağı salmaya başlayacaktır.
5-6 dk sonra et bej rengine dönmeye başlayınca piştiğini anlarsınız.
Diğer tarafını çevirip yaklaşık 4-5 dk kadar (diğer yüzünde 1 dk kadar daha az) pişirdiğinizde yemeğiniz hazırdır.
Yeşillik, limon ve domates ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder