Sayfalar

12 Kasım 2014 Çarşamba

Fırında Somon Tarifi

Somon balığı omega 3 açısından çok zengin olmasının yanında çok da lezzetli bir balıktır. Özellikle çocuklarda balık tüketilme çağı geldiğinde hem sağlıklı olması hem de kılçıksız olması sebebiyle çok tercih edilir.
Tavada, ızgarada veya fırında pişirmek için gayet uygun bir yapısı bulunmaktadır. Kış aylarında eve balık kokusu sinmemesi için tavada kızartmaktan ziyade fırında pişirmeyi tercih ediliyor.
İşten eve yorgun gelmiş güzel bir balık yemeği istiyorsunuz.
Buyurun sizlere çok pratik bir fırında somon balığı tarifi:



MALZEMELER:
Kişi adedince somon balığı fileto veya dilim.
2-3 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
2 adet limon

YAPILIŞI:
Somonları güzelce yıkadıktan sonra geniş bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 adet limon suyu, 2 diş dövülmüş sarımsak ile güzelce karıştırıyoruz.
Hazırladığınız bu sos içinde balıklarınızı eğer vaktiniz varsa 1 saat kadar bekletin.
Eğer vaktiniz yoksa en azından 15-20 dk bekletin.
Folyo kağıdı serdiğiniz fırın kabına sos içinde beklettiğiniz balıklarınızı yerleştirin. Kalan sosu da balıkların üstüne dökün.
Kalan 1 limonu dilimler halinde balıkların üstüne yerleştirin.
180 derecede 18-20 dk pişmesi yeterli.

Unutmayın somon balığını çok pişirmeden biraz sulu kalmasını sağlayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder