Sayfalar

6 Şubat 2015 Cuma

Fırında Dereotlu Somon Fileto Tarifi

Fırında dereotlu ve limonlu somon balığı tarifi

MALZEMELER:

  • 2-3 dilim Somon fileto ve dilim.
  • 1 Adet limon (Halkalar)
  • 1 Demet dereotu
  • 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI:

Borcam veya fırın kabına limon dilimlerini yerleştirin ve üstüne de bir kaç tutam doğranmamış dereotu koyun.
Ayrı bir kap içerisinde somon filetoları veya dilimleri zeytinyağı, bir tutam tuz, çok az karabiber ve doğranmış 2 yemek kaşığı kadar dereotu ile nazikçe karıştırın.
Filetoları limonların üstüne yerleştirin. Dilerseniz üstlerine biraz daha dereotu serpebilirsiniz.
1 çay bardağı suyu da kabın kenarından içine dökün.
180 derecede daha önceden ısıtmış olduğunuz fırında 15-18 dk kadar pişirin. Suyunu çekecektir. Çok uzun süre pişirip de balığı kurutmayın. Biraz sulu kalması gerekiyor. (Turbo fırın kullanıyorsanız 13-15 dk yetecektir.)
Muazzam bir sofranın en temel bileşeni böylelikle hazırlanmış oldu. Artık nasıl servis edeceğiniz size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder